Inschrijven

 

INSCHRIJVINGEN schooljaar 2018-2019

Online inschrijven
Mogelijk tot en met zondag 30 september 23u59.
Maak gebruik van het online inschrijvingssysteem van het Stedelijk Onderwijs Stad Gent. Hiervoor heb je een Mijn Gentprofiel nodig. Dit is een uniek online profiel, te gebruiken bij alle interacties met Stad Gent.

link "Mijn Gentprofiel" aanmaken
Eénmaal je bent aangemeld kan je jouw eigen profiel aanmaken en dat van jouw gezinsleden.

link online inschrijven 

Verzamel ter voorbereiding de nodige informatie zoals rijksregisternummer(s), contactinformatie, uw bankrekeningnummer voor eventuele terugbetalingen en indien beschikbaar uw attesten.*
Betaling gebeurt online met uw bankkaart of kredietkaart. 

*Bij online inschrijvingen worden kortingen op basis van leeftijd en bij meerdere gezinsleden onmiddelijk toegekend. 
Personen die recht hebben op verminderd tarief, hebben de mogelijkheid een geldig attest op te laden bij de online inschrijving. Zodra we jouw attest ontvangen, wordt jouw korting terug betaald. 

link hulp bij online inschrijven
Volg stap voor stap de opeenvolgende stadia van jouw online inschrijving.

Heb je je online ingeschreven? Dan ontvang je automatisch de mail "Voorlopige inschrijving confirmatie" om jou te laten weten dat we jouw inschrijvingsvraag ontvangen hebben. Jouw gegevens worden zo snel mogelijk verwerkt. 
Vanaf begin juli kan je je verwachten aan een bevestigingsmail met als onderwerp "Inschrijving goedgekeurd". Van zodra je deze mail ontvangt, is jouw inschrijving volledig en ben je zeker dat je in september kan starten in het atelier van jouw keuze.
Het secretariaat zal tijdens de zomervakantie gesloten zijn vanaf vrijdag 5 juli tot dinsdag 28 augustus. Online inschrijven blijft na 5 juli doorlopend mogelijk maar de inschrijvingen zullen pas opnieuw verwerkt worden vanaf 27 augustus. Wie zich tijdens de vakantieperiode online inschrijft, zal even moeten wachten op de verwerking en de definitieve bevestiging van zijn/haar inschrijving. 
Wil je zeker zijn van een plaats, wacht niet te lang met inschrijven!

Online inschrijven is enkel mogelijk als je een Belgisch rijksregisternummer of bis-nummer hebt. We helpen jou graag verder aan het onthaal indien dit niet het geval is. Voor de opleiding cross-over kan er niet online ingeschreven worden, enkel aan het onthaal.

Inschrijven aan het onthaal
Mogelijk tot en met zaterdag 29 september 14u.

link inschrijvingsmomenten aan het onthaal.

Breng het volgende mee, indien voor jou van toepassing:
rijksregisternummer(s) van de in te schrijven leerling(en), uitpas met kansentarief van de in te schrijven leerling(en), inschrijvingsbewijs andere academie met vermelding van het volledig betaalde inschrijvingsgeld, attest of document uitgereikt in september 2018 (wie voor september inschrijft en nadien een geldig attest binnenbrengt, ontvangt een terugbetaling tot het verminderd tarief)
Betaling op het secretariaat is mogelijk via bancontact of cash

 

TARIEVEN schooljaar 2018-2019

  -18 jaar 18-24 jaar +24 jaar
Volledig tarief € 78       / € 330
Verminderd tarief € 55 € 152 € 152

note n°1: volwassenen jonger dan 24 jaar hebben automatisch recht op verminderd tarief
note n°2: deze tarieven zijn inclusief het ateliergeld van 13 euro voor kinderen en jongeren en 23 euro voor volwassenen.

Wil je weten of je recht hebt op verminderd tarief van het inschrijvingsgeld?
Bekijk hier de voorwaarden 

Opleidingscheques worden aanvaard bij loopbaanbegeleiding, bij opleidingen die erkend zijn in het kader van betaald educatief verlof of deel uitmaken van een persoonlijk ontwikkelingsplan.
Bekijk hier de website van de VDAB 

 

  -18 jaar -18 jaar 18-24 jaar +24 jaar
    2e gezinslid    
Uitpas aan kansentarief* € 13 € 8,40 € 25,80 € 61,40

note n°1: uitpas met kansentarief voor de inwoners van Gent, Destelbergen en Merelbeke onder voorbehoud van goedkeuring in gemeenteraad  van juni 2018.
note n°2: Uitpashouders die in aanmerking komen voor het kansentarief nodigen we uit zich in te schrijven aan het onthaal van de academie. Dit geeft ons de kans jou meteen de korting toe te kennen waar je recht op hebt. Wens je je toch online in te schrijven, dan storten wij het resterende bedrag terug van zodra je langs komt op het secretariaat met jouw uitpas met kansentarief.

Bekijk hier Uitpas -18 jaar of Uitpas +18 jaar 

 

fotos bij een klas

Website door Academie voor Beeldende Kunst. Juridische informatie en privacy.