GRAFISCH ONTWERP

 GRAFISCH ONTWERP

Gedurende de opleiding benaderen we op een ongedwongen manier de verschillende aspecten van het grafische ontwerp: lay-out, typografie, fotografie, letterontwerp, kalligrafie, logo’s en huisstijlen.
We benaderen de leerstof vanuit een artistiek oogpunt, eigen creatieve input is belangrijk. De lessen bestaan uit klassikale opdrachten en de begeleiding van eigen projecten.

We maken uitgebreid kennis met de verschillende druktechnieken en boekbindmethodes. Ook de grafische programma’s zoals Photoshop, Indesign en Illustrator komen aan bod.

Het atelier is uitgerust met een eigen zeefdrukatelier voor het drukken op papier en textiel. Een laserprinter, A3-Inktjet printer/scanner en laptops met de grafische programma's staan ter beschikking van de cursisten. 
Als student van de academie kan je, aan een heel voordelig tarief, het Adobe Creative Cloud pakket installeren op uw eigen laptop om eventueel thuis verder te werken aan jouw projecten.

De opleiding duurt 5 jaar, per week zijn er 2 lesblokken telkens van 18 tot 21.30 uur. (zie lessenrooster)

Na elk geslaagd jaar Grafisch ontwerp kan je er voor kiezen over te stappen naar de opleiding Illustratie & beeldverhaal.

Lessenrooster

fotos bij een klas

Website door Academie voor Beeldende Kunst. Juridische informatie en privacy.