Lezing Michael Krueger

do, 02/05/2019
Lezing Michael Krueger

Voor de 10de keer heeft de afdeling Vrije Grafiek van onze Academie een gastdocent uit het buitenland op bezoek. Dit jaar viel de keuze op Michael Krueger, Professor Visual Arts aan de Kansas University, KS, USA.
In mei is Michael twee weken te gast in het atelier Vrije Grafiek waar hij met onze leerlingen zal samenwerken, hen zal begeleiden en zal praten over hun werk. Daarnaast is er gedurende één week werk van Michael te zien in de expo-ruimte kamer108 van de afdeling Vrije Grafiek.

Op donderdag 2 mei is er om 19u een lezing in het lokaal Kunst&Cultuur met aansluitend de opening van de tentoonstelling in de expo-ruimte kamer108.
De tentoonstelling zelf is nog te bezoeken op zaterdag 4 mei (10u tot 17u), dinsdag 7 mei (14u tot 21u), woensdag 8 mei (14u tot 21u) en donderdag 9 mei (14u tot 18u).

Het werk van Michael Krueger is diep geworteld in de tekenkunst. Hij maakt daarnaast gebruik van grafiek, schilderkunst, animatie, en keramiek. Het werk van Michael reflecteert een diepe interesse in de Amerikaanse geschiedenis, hedendaagse Amerikaanse cultuur, kunstgeschiedenis, het mens zijn en de persoonlijke herinnering.

Bekijk hier de  website van Michael Krueger 
 

adres: 
Lokaal Kunst&Cultuur - Academie Offerlaan 3 Gent

Website door Academie voor Beeldende Kunst. Juridische informatie en privacy.